stycznia 12, 2016

Smażone wątróbki w cebuli.

Wątróbka potrafi być zmorą wielu ludzi, a na pewno dzieci!
Ja ją bardzo lubię i dosyć często też przygotowuje.
Według tego przepisu myślę wątróbkę podaje wiele osób, mam racje?



Składniki;
30 dag drobiowej wątróbki
kilka łyżek oleju
3 cebule
sól, pieprz, przyprawa meksykańska
 
 
Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z białych błonek. Osuszyć ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka, wrzucić na patelnie. Chwile podsmażyć a następnie dodać olej.  Wątróbki jeśli są duże przekroić dodatkowo na pół. Wrzucić do cebuli i smażyć, co jakiś czas mieszając. Po kilku minutach przykryć pokrywą i dusić do czasu kiedy po przekrojeniu nie będzie wypływała krew. Na samym końcu doprawić solą i przyprawami.
Podawać z ziemniakami lub pieczywem.



Smacznego!

1 komentarz:

Copyright © 2016 RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM , Blogger