kwietnia 09, 2016

Aksamitny mus z kaszy manny.

Na taką pogodę jak dziś - ten mus będzie idealny!
Można go zjadać na ciepło jak i na zimno, kto chętny?!


Składniki na 3-4 porcje;
350ml wody +100 ml
2 łyżki cukru
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki kaszy manny
3 łyżki śmietany 18%
torebka cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo;
jabłko
2 łyżki miodu
 
Przygotowanie;
Wodę zagotować razem z 2 łyżkami cukru. Kaszę manna zalać 100 ml. wody i dokładnie wymieszać w kubku. Następnie wlać do gotującej się wody i gotować około 7 min. ciągle mieszając. W miseczce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy kaszka już będzie kleista zdjąć z ognia aby chwile przestygła. Kasze chwile mieszać widelcem aby stała się lekko puszysta a następnie wymieszać z posłodzoną śmietaną. Mus przelać do pucharków.
Jabłko pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Na rozgrzaną patelnie dodajemy miód i wrzucamy jabłka. Chwile podsmażamy z każdej strony. Jabłkami dekorujemy desery.

 



Podajemy na ciepło lub na zimno w formie leguminy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM , Blogger