Sezon grillowy w pełni, ale wszyscy grillują kiełbasy i mieso a ja postanowiłam na ruszt rzucić banany. Czyli tropikalnie w polskim wydaniu ;-) Banany oczywiście najlepiej smakują na ciepło ale sami spróbujcie ;-)
Składniki na trzy porcje;
3 banany
3 kostki czekolady
3 łyżeczki miodu (ja uzyłam syropu z mniszka lekarskiego)
startą łyzeczke świeżego imbiru
1 łyzeczka posiekanej miety
Banany naciąc wzdłuż, miód, imbir i mięte dokładnie wymieszać. Skóre delikatnie rozchylić i włozyc do srodka kostke czekolady oraz 2 łyżeczki powstałej mieszanki, należy jąrozprowadzic na całej długości banana. Nastepnie banany zawinąć w folie aluminiowa i ustawić tak aby zawartość z nich nie wypłynęła. Grillowac z kilka minut do momentu rozpuszczenia czekolady. Banay można również przygotować w piekarniku nagrzanym do 180C.
Smacznego! no i miłego grillowania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz