Kto nie lubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie!
Zapraszam!
Zapraszam!
Składniki;
30 dag wątróbki drobiowej
2 jajka
3 łyżki mąki
3/4 szkl. bułki tartej
mleko do namoczenia wątróbki
sól do doprawienia po usmażeniu
olej do smażenia
Przygotowanie;
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy na sitku. Najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się ładnie zarumieni. Po usmażeniu możemy posypać solą. Dzięki moczeniu w mleku wątróbki są kruche i mięciutkie. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Very good write-up. I certaihly love this site.
OdpowiedzUsuńStick with it!
Pysznie.
OdpowiedzUsuń