Dzisiaj mam dla Was dosyć szybką propozycję. Wystarczy kilka godzin wcześniej namoczyć groch a później pójdzie jak z płatka!
Zapraszam! Dodam, że czarną fasolę jadłam pierwszy raz i zapewne nie ostatni. A fasolę można kupić w sklepie Skworcu.com.pl
Zapraszam! Dodam, że czarną fasolę jadłam pierwszy raz i zapewne nie ostatni. A fasolę można kupić w sklepie Skworcu.com.pl
Składniki;
25 dag czarnej fasoli Skworcu
40 dag łopatki wieprzowej
sól, pieprz, słodka papryka w proszku
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
kilka łyżek oleju
1 mała cebula
Przygotowanie;
Groch namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Następnego dnia odlewamy wodę z fasoli. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy z każdej strony. Dodajemy starty czosnek i pokrojoną cebulę. Smażymy dalej do zrumienienia.
Następnie wrzucamy fasolę i dolewamy wody, dusimy około 40 min. na małym ogniu. Kiedy mięso i groch będą miękkie dolewamy sos sojowy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy z ryżem.
Smacznego!
Produkty ze sklepu Skworcu.com.pl można także zamawiać na Allegro.pl
Bardzo fajny pomysł.
OdpowiedzUsuń