A tak sobie myślę, że dziś jest dobry dzień na gofry!
Co Wy na to?
Pyszne i chrupiące, dodatki każdy wybiera te ulubione ;-)
1 i 1/2 szkl mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru waniliowego
2 jajka
1 i 1/3 szkl mleka
1/3 szkl oleju
Przygotowanie;
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem ale tylko d połączenia się składników. Ciasto można odstawić na około 15 min, aby "odpoczęło" Rozgrzać gofrownicę i chochelką nakładać porcje ciasta, rozprowadzając dokładnie po kratkach. Piec około 4 min z każdej strony. Podawać posypane cukrem pudrem lub z bita śmietaną, owocami lub jak kto woli.
Smacznego!
Co Wy na to?
Pyszne i chrupiące, dodatki każdy wybiera te ulubione ;-)
Składniki;
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru waniliowego
2 jajka
1 i 1/3 szkl mleka
1/3 szkl oleju
Przygotowanie;
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem ale tylko d połączenia się składników. Ciasto można odstawić na około 15 min, aby "odpoczęło" Rozgrzać gofrownicę i chochelką nakładać porcje ciasta, rozprowadzając dokładnie po kratkach. Piec około 4 min z każdej strony. Podawać posypane cukrem pudrem lub z bita śmietaną, owocami lub jak kto woli.
Smacznego!
Jak wy to robicie, że te gofry zawsze tak świetnie wyglądają :( ja wciąż szukam doskonałego przepisu do mojej gofrownicy <3
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://bitasmietanka.blogspot.com
Uwielbiam! Z bitą śmietaną i malinami 😎
OdpowiedzUsuńPyszne gofry :) Zapraszam do udziału w konkursie: http://www.slodkieokruszki.pl/konkurs-z-dezal-plus-wygraj-wspaniala-gofrownice/
OdpowiedzUsuńNigdy nie dodawałam tyle oleju do ciasta
OdpowiedzUsuńOlej można wymienić na masło, wcześniej je rozpuścić. 1/3 szkl to mniej więcej 80 - 90 ml oleju to wcale nie tak dużo. Oczywiście nie należy już natłuszczać blaszek gofrownicy, ale ilość może Pani dozować według własnych preferencji...
Usuń