Gulasz mięsny to takie danie które wystarczy "podrasować" jakimś jednym lub więcej dodatkowymi składnikami i gotowe. Dziś proponuje z dodatkiem dyni...
Zapraszam!
Zapraszam!
Składniki
50 dag karkówki
25 dag dyni hokaido
1 cebula
sól, pieprz, słodka papryka, majeranek
3 łyżki mąki
2 łyżki oleju
ziele angielskie i liść laurowy
natka pietruszki
Przygotowanie;
Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Oprószamy wszystkimi przyprawami. A następnie mąką. Smażymy na rumiano z obu stron na oleju. Następnie przekładamy do garnka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę siekamy w talarki, wrzucamy do mięsa. Dolewamy wody do połowy mięsa i dusimy. Kiedy mięso już jest prawie miękkie dorzucamy obraną i pokrojoną w kostkę dynię. W razie potrzeby dolewamy wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku oraz zagęszczamy łyżką mąki, wcześniej rozmieszaną w wodzie. Posypujemy natką pietruszki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz