Propozycja dzisiejsza to pałki z kurczaka po marokańsku- trochę na słodko , trochę na ostro..
Sprawdźcie sami czy to Wasze smaki?
Polecam.
Składniki;
1 kg pałek z kurczaka
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej cebuli Skworcu
1 garść rodzynków Skworcu
kilka listków kwiatu muszkatołowego Skworcu
2 liście laurowe Skworcu
1 nitka szafranu Skworcu
pół łyżeczki mielonego imbiru Skworcu
sól i pieprz do smaku
1 łyżka miodu słonecznikowego Skworcu
Przygotowanie;
Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wlewamy oliwę a następnie układamy pałki.
Smażymy je z obu stron około 10 min. Następnie dolewamy około pół szklanki wody. Dorzucamy rodzynki, suszoną cebulę, kwiat gałki a także szafran. Przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami a na samym końcu dodajemy miód. Mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Sprawdźcie sami czy to Wasze smaki?
Polecam.
Składniki;
1 kg pałek z kurczaka
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej cebuli Skworcu
1 garść rodzynków Skworcu
kilka listków kwiatu muszkatołowego Skworcu
2 liście laurowe Skworcu
1 nitka szafranu Skworcu
pół łyżeczki mielonego imbiru Skworcu
sól i pieprz do smaku
1 łyżka miodu słonecznikowego Skworcu
Przygotowanie;
Mięso myjemy a następnie osuszamy w ręczniku papierowym. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i wlewamy oliwę a następnie układamy pałki.
Smażymy je z obu stron około 10 min. Następnie dolewamy około pół szklanki wody. Dorzucamy rodzynki, suszoną cebulę, kwiat gałki a także szafran. Przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami a na samym końcu dodajemy miód. Mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz