kwietnia 11, 2017

Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem.

Dziś mam dla Was pomysł na pyszne jajeczka które nie jednemu posmakują podczas Świąt!
To co? Zapraszam!


Składniki;
6 jajek
3 połówki suszonej brzoskwini Skworcu
3 łyżki chrzanu (może być ze słoiczka)
1 łyżka majonezu
2 łyżki soku z cytryny
sól himalajska Skworcu do smaku
pieprz długokłosowy Skworcu do smaku
czerwona papryka słodka Skworcu do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie;
Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Brzoskwinie wcześniej zalewamy gorącą wodą, kiedy napęcznieją , odcedzamy. Do miski blendera wkładamy pokrojone brzoskwinie, żółtka i pozostałe składniki. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba. Rękaw cukierniczy napełniamy masą i dekorujemy połówki białek. Oprószamy papryką i zieloną pietruszką.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM , Blogger