kwietnia 06, 2017

Babka podwójnie czekoladowa.

Przygotowania do świąt czas zacząć... dziś polecam pyszną czekoladową babkę!
Smakuje wyśmienicie!


Składniki;
12 dag masła
3/4 szkl. cukru kryształu lub trzcinowy Skworcu
4- 5 łyżek kakao Skworcu
2 jajka
1 szkl. śmietany 18%
2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka sosy oczyszczonej
 
 
Przygotowanie;
Masło z cukrem należy utrzeć mikserem aż będzie jasna i puszysta masa. Po tym czasie wbijać jajka , ciągle miksując. Następnie na przemian dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i kakao oraz śmietanę. Miksować do momentu połączenia składników.
Formę na babkę  z kominem należy natłuścić masłem i oprószyć mąka Ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 50- 60min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.


 Smacznego!

2 komentarze:

Copyright © 2016 RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM , Blogger