Za oknami w końcu upragnione lato, słońce wpadające do domu... Ja uwielbiam, ale zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy lubią taką aurę.
Dziś mam dla Was zupę - krupnik. Jednak krupnik kojarzy się z dużą mięsną wkładką i mrozem za oknem, ja postanowiłam go odchudzić i zrezygnować z mięsa, po prostu dostosować go do letnich potrzeb ;-) Wyszło smacznie, sycąco i mniej kalorycznie.
Dziś mam dla Was zupę - krupnik. Jednak krupnik kojarzy się z dużą mięsną wkładką i mrozem za oknem, ja postanowiłam go odchudzić i zrezygnować z mięsa, po prostu dostosować go do letnich potrzeb ;-) Wyszło smacznie, sycąco i mniej kalorycznie.
Składniki;
2 łyżki masła klarowanego Skworcu
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
3 listki limonki Skworcu
pół szklanki kaszy pęczak Skworcu
sól i pieprz do smaku
kilka listków curry Skworcu
5 ziemniaków
natka pietruszki
Przygotowanie;
Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy starte warzywa i chwilę smażymy. Dolewamy 2 szklanki wody. Następnie dorzucamy wypłukaną kasze, liście limonki i curry. Gotujemy aż pęczak będzie prawie miękki. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Uzupełniamy wodą do ulubionej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy.
Smacznego!
I’m honored to get a call from a friend as he identified the important ideas shared on your site.
OdpowiedzUsuńBrowsing your blog post is a real excellent experience.
Many thanks for considering readers like me,
and I wish you the best.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń