Dziś propozycja obiadowa, myślę że lubicie?!
Zapraszam!
Zapraszam!
Składniki;
50 dag drobiowych serc
3 marchewki
1 cebula
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki śmietany 18%
natka pietruszki
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
Przygotowanie;
Serca dokładnie myjemy, odcinamy niepotrzebne żyły i tłuszcz. Kroimy na mniejsze kawałki jeśli są duże. Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, następnie serca oprószyć mąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą.
Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszami albo z kromeczką chleba.
Smacznego!
;-)
Lubię obiady z podrobami, chociaż serca akurat robię rzadko bo nie lubię momentu ich przygotowywania.
OdpowiedzUsuń