Sałatki lubi chyba każdy, fajny pomysł na szybką kolacje. Zresztą sałatkę możemy zjeść o każdej porze dnia!
Warzywa możemy dodać właściwie jakie tylko chcemy, u mnie padło akurat na takie.
A więc zapraszam!
Składniki;
1 mały brokuł
pół dużego ogórka
kilka rzodkiewek
3 ogórki kiszone
pół czerwonej papryki
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
Przygotowanie;
Brokuł gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałe warzywa kroimy w większą kostkę lub plasterki. Ogórki kiszone lekko odciskamy z nadmiaru soku. Brokuł dzielimy na różyczki i mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem mieszamy z majonezem i musztardą.
Jeśli warzywa pokroiliśmy wcześniej to zalecam przed wymieszaniem z majonezem lekko odcedzić bo zawsze trochę soku na dnie miseczki się zbierze.
Warzywa możemy dodać właściwie jakie tylko chcemy, u mnie padło akurat na takie.
A więc zapraszam!
Składniki;
1 mały brokuł
pół dużego ogórka
kilka rzodkiewek
3 ogórki kiszone
pół czerwonej papryki
sól, pieprz
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
Przygotowanie;
Brokuł gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odstawiamy do ostygnięcia. Pozostałe warzywa kroimy w większą kostkę lub plasterki. Ogórki kiszone lekko odciskamy z nadmiaru soku. Brokuł dzielimy na różyczki i mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem mieszamy z majonezem i musztardą.
Jeśli warzywa pokroiliśmy wcześniej to zalecam przed wymieszaniem z majonezem lekko odcedzić bo zawsze trochę soku na dnie miseczki się zbierze.
Smacznego!
Nigdy jeszcze nie jadłam brokułów w sałatce, ale chyba pora wypróbować i taką formę ich podania.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż
❤