Halloween już całkiem blisko. wielu z was obchodzi to święto w domu więc to dla Was jest ta propozycja. Znana ale warta przypomnienia.
Zapraszam!
Składniki;
1 opakowanie ciasta francuskiego
parówki ok 8 sztuk
majonez
czarna oliwki na oczy
zioła do obsypania parówek ( bazylia, słodka papryka, majeranek)
2 łyżki oliwy
jajko do posmarowania ciasta
Przygotowanie;
Ciasto wyjąć z lodówki. Parówki posmarować olejem, następnie obsypać ulubionymi ziołami. Ciasto pokroić na cienkie paseczki o grubości około 1,5 cm. Każdą parówkę owinąć na około ciastem, zostawiając przerwy. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć do blachy wyłożonej papierem. Piec do czasu zrumienienia ciasta. Po lekkim przestudzeniu zrobić oczy z majonezu i kawałków czarnej oliwki.
Podawać z ulubionym sosem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz