Truskawki uwielbiam a, że są krótko to korzystam ile się da.
Dziś spaghetti z musem truskawkowym i serem mozzarella. Danie ekspresowe a jakie smaczne!
Zapraszam!
Składniki;
30 dag makaronu spaghetti
sól
50 dag truskawek
3 łyzki cukru lub więcej
1 woreczek sera mozzarella w małych kuleczkach
mięta do dekoracji
Przygotowanie;
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnie, dodajemy cukier i smażymy aż owoce będą się rozpadać a nadmiar soku wyparuje. Co jakiś czas mieszamy. Możemy dolać kilka kropel soku z cytryny.
Ser odsączamy. Na talerze wykładamy makaron i frużeliną truskawkową. Dekorujemy serem i miętą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz