Dziś propozycja grillowa. Pyszny, aromatyczny kurczak w złocistej glazurze..
Zapraszam!
Składniki;
3 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżki musztardy
50 ml oleju rzepakowego
2 łyżki miodu
sól, pieprz do smaku
przyprawa grillowa
1 młoda cukinia
Przygotowanie;
Filety myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód i musztardę. Dokładnie mieszamy do połączenia. Filety nacieramy solą i pieprzem następnie smarujemy dokładnie marynatą. Układamy w misce. Pozostałą marynatą zalewamy całość. Przykrywamy, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie filety wyjmujemy i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Cukinię kroimy w około centymetrowe plastry. Polewamy po wierzchu oliwą i posypujemy przyprawą grillową. Układamy na grillu. Grillujemy zaledwie 5-6 minut. Podajemy z kurczakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz