środa, 23 czerwca 2021

Pierś z kurczaka w musztardowo miodowej glazurze z grilla z cukinią.


Dziś propozycja  grillowa. Pyszny, aromatyczny kurczak w złocistej glazurze..

Zapraszam! 


Składniki;
3 pojedyncze piersi z kurczaka
2 łyżki musztardy 
50 ml oleju rzepakowego
2 łyżki miodu
sól, pieprz do smaku
 
przyprawa grillowa
1 młoda cukinia
 
Przygotowanie;
Filety myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód i musztardę. Dokładnie mieszamy do połączenia. Filety nacieramy solą i pieprzem następnie smarujemy dokładnie marynatą. Układamy w misce. Pozostałą marynatą zalewamy całość. Przykrywamy, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie filety wyjmujemy i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Cukinię kroimy w około centymetrowe plastry. Polewamy po wierzchu oliwą i posypujemy przyprawą grillową. Układamy na grillu. Grillujemy zaledwie 5-6 minut. Podajemy z kurczakiem.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz