Za oknami już coraz cieplej, zieleń cieszy oczy aż chce się więcej. W kuchni więcej ziół i lekkich potraw. Dziś zapraszam na potrawkę która przypomina leczo jednak proporcje składników bardziej przemawiają za potrawką. Nie ważne co, ważne, że smacznie!
A uzupełnieniem dania są wafle Kupiec.
A uzupełnieniem dania są wafle Kupiec.
Składniki:
2 cebule
1 żółta papryka
3 pomidory
1 średnia cukinia
30 dag pieczarek
sól, pieprz, chilli do smaku
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka miodu
lubczyk i koperek
olej do smażenia
2 cienkie parowki
Przygotowanie;
Cebulę obieramy, siekamy w piórka. Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy obrane I pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Cukinię kroimy w cienkie półplasterki, parówki pokrojone w plasterki smażymy na rumiano. Dodajemy do potrawki. Kiedy cukinia jest na wpół chrupiąca wsypujemy zioła, mieszamy i wyłączamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz