Domowe zapiekanki!
Kto ma ochotę? podczas wakacji odwiedziłam kilka miejsc gdzie serwowali przeróżne zapiekanki. Małe, duże, smaczne i te mniej. Domowe jednak zjadam bez wyrzutów sumienia i bez obaw... a zatem oto moja wersja zapiekanki z pieczarkami i kabanosami.
1 długa bułka bagietka
25 dag pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki oleju
1 opakowanie kabanosów
sól, pieprz
Dodatkowo;
żółty ser,
zielona cebulka,
ketchup,
majonez,
ulubione przyprawy
Przygotowanie;
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebule obieramy, kroimy w kostkę. Na oleju smażymy cebulę, dorzucamy pieczarki smażymy A następnie doprawiamy do smaku. Kabanosy kroimy w plasterki, chwilę podsmażamy na łyżce masła. Bułkę dzielimy na mniejsze kawałki, kroimy na pół, smarujemy masłem. Wykładamy pieczarki A na nie podpieczone kabanosy. Posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Pieczemy około 8 minut następnie polewamy ulubionym sosem i posypujemy szczypiorem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz