Tak przygotowane mięso nadaje się na niedzielny obiad ale nie tylko, koniecznie musicie spróbować.
Zapraszam!
Składniki;
5 udek z kurczaka
1 szklanka ketchupu
1 łyżeczka soli, pieprz do oprószenia, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
3 łyżki oleju
Zapraszam!
Składniki;
5 udek z kurczaka
1 szklanka ketchupu
1 łyżeczka soli, pieprz do oprószenia, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
3 łyżki oleju
Przygotowanie;
Udka myjemy , osuszamy a następnie nacieramy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do naczynia. W małej miseczce mieszamy ketchup z olejem. Zalewamy nim mięso, i obtaczamy w marynacie aby całe udka były pokryte ketchupem. Przykrywamy naczynie folią aluminiową i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie udka jeszcze raz obtaczamy w marynacie i przekładamy do formy do zapiekania. Podlewamy wodą, tak aby dno było nią pokryte.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jakiś czas udka polewamy powstałym sosem. Jeśli wyparuje , mięso co jakiś czas podlewamy wodą.
Udka myjemy , osuszamy a następnie nacieramy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do naczynia. W małej miseczce mieszamy ketchup z olejem. Zalewamy nim mięso, i obtaczamy w marynacie aby całe udka były pokryte ketchupem. Przykrywamy naczynie folią aluminiową i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie udka jeszcze raz obtaczamy w marynacie i przekładamy do formy do zapiekania. Podlewamy wodą, tak aby dno było nią pokryte.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jakiś czas udka polewamy powstałym sosem. Jeśli wyparuje , mięso co jakiś czas podlewamy wodą.
Smacznego!