czwartek, 25 maja 2017

Makaron w sosie śmietanowym z groszkiem i selerem naciowym.

Makaron w roli głównej z pysznymi zielonymi dodatkami. Danie smaczne i ekspresowe.
Polecam.


Składniki;
20 dag makaronu pełnoziarnistego
20 dag zielonego groszku
7-8 łodyg selera naciowego
200 ml śmietany kremówki
2 łyżki masła klarowanego
1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
sól, pieprz do smaku, przyprawa do kurczaka.

Przygotowanie;
Makaron gotujemy zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy przyprawą do kurczaka. Dolewamy śmietankę, dorzucamy groszek oraz pokrojony seler. Wszystko mieszamy od czasu do czasu i dusimy aż sos się zredukuje i wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy makaron i dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy. Jeśli sos będzie za gęsty możemy dolać około pół szklanki wody z gotowania makaronu.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz