Szybkie i smaczne a to idealne danie dla zabieganych.
Składniki;
30 dag filetu z indyka
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 pomidory
2 ząbki czosnku
sól i pieprz, słodka papryka do smaku
2 łyżki zielonej siekanej pietruszki
3 łyżki oleju
1 cebula
Filet z indyka myjemy i kroimy w średnią kostkę. Na patelnie wlewamy olej, wrzucamy filet i smażymy aż zrobi się biały. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wrzucamy pokrojone pomidory, wcześniej obrane ze skórki. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, starty czosnek i smażymy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy małą ilością wody. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na końcu dorzucamy odsączoną fasolę i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
Podajemy z kaszą jaglaną.
Smacznego!
Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
OdpowiedzUsuńyou make blogging look easy. The overall look of your site is
great, as well as the content!