Od jakiegoś czasu w mojej lodówce zalegało ciasto francuskie, ale w końcu się doczekało. Były też jabłka, efekt pycha!
Polecam!
Składniki;
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 jabłka
1 jajko
cynamon Skworcu
cukier trzcinowy Skworcu
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią Skworcu
Przygotowanie;
Ciasto wyjąć z lodówki na kilka minut. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na krążki. Krążek powinien mieć grubość około 1cm. Ciasto pokroić na paski o długości około 0,5 - 1 cm. Krążek jabłka opleść paskiem ciasta francuskiego, przewlekając przez środek. Krążki ułożyć na blaszce, posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać cynamonem i cukrami.
Piec w 200C kilka minut do zrumienienia. Czas należy kontrolować.
Smacznego!
Lubię ciasto francuskie i często wykorzystuje je w swojej kuchni
OdpowiedzUsuń