Dziś wpada przepis który już jakiś czas czekał na publikacje, ale są rzeczy ważne i ważniejsze...
Zatem, zapraszam na deser!
Składniki na spód;
60 g płatków owsianych
120 g daktyli
30 g płatków migdałowych
Płatki owsiane podpiekamy na suchej patelni. Daktyle zalewamy odrobiną wody, aby nieco zmiękły. Następnie wszystko przekładamy do malaksera i rozdrabniamy na masę. Foremki silikonowe ( 6 sztuk) wykładamy masa, boki i dno. Wkładamy do lodówki aby zastygło.
Nadzienie;
1 banan
10 dag kremu orzechowego
Banana rozdrobnić widelcem, wymieszać z kremem. Napełnić masa każdą babeczkę. Włożyć na około pół godziny aby masa lekko zastygła. Wyjąć ostrożnie z foremek Udekorować świeżymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz