To co, zapraszam!
Składniki;
3 jogurty naturalne
6 wafli ryżowych Kupiec
5 dag płatków migdałowych Skworcu
5 łyżek miodu ( ja użyłam z dodatkiem soku malinowego) Skworcu
1 szklanka suszonej żurawiny Skworcu
Przygotowanie; ( 3 porcje)
Na patelnię wyłożyć miód, chwilę podgrzewać aż zaczną powstawać bąbelki. Wrzucić płatki migdałowe, smażyć do momentu aż zbrązowieją.
Całą zawartość patelni wylać na papier do pieczenia .Lekko rozprowadzić. Pozostawić do wystudzenia. Do miski wsypać żurawinę, pokruszyć wafle na małe kawałeczki, też wrzucić do miski a na końcu wrzucić migdały w miodzie. Rozkruszyć na mniejsze części. Wszystko dokładnie wymieszać. Do pucharków wlać jogurt naturalny, do każdego pucharka po jednym jogurcie. Na wierzch wyłożyć bakaliową mieszankę wraz z waflami.
Podawać od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz