Tym razem nieco odchudzony bo kurczak zamieniamy na perliczkę.
Pysznie, lekko i elegancko.
Zapraszam.
Składniki;
pół perliczki ok 450g
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
mały kawałek selera
3 liście laurowe
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
suszona włoszczyzna do rosołu ( ekologiczna) 1 łyżka
Makaron do podania
Przygotowanie;
Mięso myjemy, zalewamy wodą. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Cebulę przecinamy na pół i chwile opalamy na gazie, następnie wrzucamy do rosołu. Wrzucamy liście laurowe, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy do smaku. Dolewamy też wody aby uzupełnić tą która się wygotowała.
Podajemy z makaronem i kawałkami mięsa.
pół perliczki ok 450g
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
mały kawałek selera
3 liście laurowe
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
suszona włoszczyzna do rosołu ( ekologiczna) 1 łyżka
Makaron do podania
Przygotowanie;
Mięso myjemy, zalewamy wodą. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Cebulę przecinamy na pół i chwile opalamy na gazie, następnie wrzucamy do rosołu. Wrzucamy liście laurowe, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy do smaku. Dolewamy też wody aby uzupełnić tą która się wygotowała.
Podajemy z makaronem i kawałkami mięsa.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz