wtorek, 13 października 2020

Delikatny rosół z perliczki.

Dziś zapraszam Was na rosół.
Tym razem nieco odchudzony bo kurczak zamieniamy na perliczkę.
Pysznie, lekko i elegancko.

Zapraszam.



Składniki;
pół perliczki ok 450g
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
mały kawałek selera
3 liście laurowe
kilka ziaren pieprzu
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, pieprz do smaku
suszona włoszczyzna do rosołu ( ekologiczna) 1 łyżka 

Makaron do podania


Przygotowanie;
Mięso myjemy, zalewamy wodą. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Cebulę przecinamy na pół i chwile opalamy na gazie, następnie wrzucamy do rosołu. Wrzucamy liście laurowe, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy do smaku. Dolewamy też wody aby uzupełnić tą która się wygotowała. 
Podajemy z makaronem i kawałkami mięsa. 






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz