Te roladki dość długo czekały na publikacje... W końcu się doczekały. To drobiowe roladki z kurczaka nadziane, papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Idealny pomysł na niedzielny obiad.
Składniki;
8 udek bez kości (takie mięso możemy kupić w sklepie)
1 papryka czerwona
2-3 kiszone ogórki
10 dag żółtego sera
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
bazylia suszona
kilka listków świeżej bazylii
Przygotowanie;
Mięso myjemy, osuszamy. Każdy kawałek oprószamy sola, pieprzem i suszoną bazylią. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy mięso od wewnątrz. Paprykę, ogórki i ser kroimy w cienkie paseczki długości mięsa. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po 2 paseczki ogórka, sera i papryki oraz po dwa, trzy listki świeżej bazylii. Mięso zwijamy w roladkę. Mocno ściskając aby się nie rozpadła. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, jedna obok drugiej (dosyć ciasno). Po wierzchu posypujemy dodatkowo suszoną bazylią. Przykrywamy folią aluminiową albo pokrywą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180C. Pieczemy około 40 - 50 min.
Podałam na rukoli z pieczoną marchewką.
Smacznego!
matko jakie to pyszne ;o!
OdpowiedzUsuńTo prawda... polecam ;-)
UsuńSuper
UsuńSuper
OdpowiedzUsuń