piątek, 6 września 2019

Racuchy waniliowe z malinami.

Racuchy, naleśniki i inne mączne cuda mogłabym jeść prawie codziennie. Gorzej z tymi wszystkimi dodatkowymi kaloriami, ale na wszystko jest rada. 
Dziś zapraszam Was na racuchy z malinami. Wyszły pysznie!



Składniki; 
2 szklanki mąki pszennej lub fariny  Skworcu
1 szkl. wody niskozmineralizowanej
3 łyżki trzcinowego cukru Skworcu
1 jajko
1 łyżka jogurtu greckiego lub śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu
kilka kropel aromatu waniliowego Skworcu
1 szklanka malin

Dodatkowo;
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia
maliny do podania

Przygotowanie;
W misce miksujemy ze sobą wszystkie składniki przez kilka sekund. Pod koniec wsypać maliny (kilka zostawić do dekoracji) i delikatnie wymieszać łyżką.
Następnie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. 
Przed podaniem można delikatnie oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić miętą i malinami. 




Smacznego!


1 komentarz:

  1. Często robię takie placuszki z jabłkami, super na śniadanie

    OdpowiedzUsuń