Zatem zapraszam po mega szybką wręcz banalną inspirację!
Składniki;
50 dag mięsa z golonki indyczej
2 marchewki
1 pietruszka
1 wiązka koperku
sól, pieprz, czerwona papryka do smaku
liść laurowy, ziele angielskie
1 łyżka mąki
1 łyżka masła klarowanego
1 ząbek czosnku
Mięso myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki jeśli jest taka potrzeba. Na patelnie wrzucamy masło, rozpuszczamy, wkładamy mięso. Dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę marchewki i pietruszkę. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie Chwilę smażymy. Podlewamy pół szklanki wody. Dusimy do miękkości. Doprawiamy w między czasie do smaku solą, pieprzem i papryką. Dorzucamy starty ząbek czosnku.
Dolewamy kolejne pół szklanki wody, chwile gotujemy. Jeśli sos jest rzadki zagęszczamy mąką. Koperek myjemy, siekamy i dorzucamy do gulaszu.
Podajemy z kaszami, ryżem lub ziemniakami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz