wtorek, 13 października 2015

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

To danie należy do takich które przygotowuje się w kilkanaście minut. W moim domu zazwyczaj króluje na stole wtedy kiedy na nic innego nie było czasu. Smaczne, zdrowe i szybkie! Więc zapraszam!


Składniki;
1 op. swieżego szpinaku (ok.  10 - 15 dag)
2 zabki czosnku
sól, piperz
2 łyzki smietany 18 proc.
2 łyzki startego parmezanu
20 dag makaronu ( ja uzyłam penne i razowe świderki )
ser do dekoracji
2 łyzki masła
2  łyżki  suszonych drobno pokrojonych pomidorów ( bez oliwy)

Przygotowanie;
Szpinak umyc i drobno pokroić, na patelnie wrzucic masło i  pokrojony szpinak, dusic do miekkosci.Dodać czosnek przeciśnięty przez praske a także śmietanę oraz doprawić do smaku. Na końcu dorzucić pomidory. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić na patelnie do szpinaku. Dobrze wymieszać, ciagle podgrzewając. Na końcu dodac ser. Wymieszac i podawać. Po wierzchu można posypać startym serem.  


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz