sobota, 6 czerwca 2015

Grillowane skrzydełka w czosnkowej marynacie.

Skrzydełka bądź małe "kolbki" uważam sa najlepszym drobiem do grillowania. Ale to tylko moja opinia ;-) dlatego dziś zapraszam na skrzydełka!

Skłądniki;

skrzydełka (ja wybrałam tylko tą grubszą część, pozostałe odcięte  uzyłam do rosołu)
kilka posiekanych ząbków czosnku
kilka łyzek oleju
suszone pomidory (przyprawa)
sól, pieprz
czerwona papryka w proszku


Mięso myjemy, osuszamy a następnie dokładnie nacieramy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy olej z pokrojonym czosnkiem, suszonymi pomidorami i papryką w proszku. Dokładnie mieszamy a następnie zalewamy mieso i odstawiamy na 2-3 godz. Po tym czasie układamy na ruszcie i grillujemy do miękkości.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz