sobota, 23 maja 2015

Surówka z czerwonej kapusty.

Myślę,ze surówke z czerwonej kapusty zna każdy i zapewne każdy nie jednokrotnie ją serwował do swoich dań. To jest moja wersja tej surówki ale z przyjemnoscią poznam Wasze!


Składniki;
.
pół główki czerwonej kapusty
1 mała czerwona cebula
sól, pieprz,
łyzka majonezu
łyzka musztardy
łyzka jogurtu naturalnego
 
Kapuste opłukać a następnie zetrzeć na tarce, zalac wrzątkiem i zostawić na około 5 min. Po tym czasie odcedzić i jeśli jest taka potrzeba dokładnie odcisnąć. Składniki sosu wymieszać. Cebule pokroić w drobna kostke, dodac do kapusty. Doprawic do smaku i wymieszać z sosem.
 
I gotowe!

 
 
 
 
Dzięki tej kąpieli we wrzątku, kapusta jest bardziej miękka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz