piątek, 29 maja 2015

Muffiny jajeczne z serem feta....

Takie muffiny proponuję Wam na śniadanie bądź na kolacje. Alternatywa dla jajecznicy. Wypróbujcie koniecznie!


Składniki na 3 muffiny :

3jajka
1 kabanos
3 rzodkiewki
ser feta
pieprz
swieża bazylia
przyprawa z suszonymi pomidorami


Foremki na muffiny smarujemy lekko oliwa z oliwek. Ja używam silikonowych i takie sa najlepsze ponieważ później nie ma problemu z wyjęciem. Kabanosa kroimy na 2 cm. kawałki, rzodkiewke w plasterki. Na dno foremki wkładamy kabanosa i rzodkiewki, wbijamy jajko a na wierzchu posypujemy pokruszonym serem feta. Posypujemy pieprzem i przyprawa a na końcu posiekaną bazylia. Nozem delikatnie "powiercic" w foremce aby jajko rozlało się po całej powierzchni. Wstawic do nagrzanego piekarnika do 180C i piec około 15 min , az jajka się zetna.

Gotowe!
Podajemy z pieczywem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz