Sezon grillowy w pełni więc dziś iście soczysta propozycja właśnie na grilla. To co, zapraszam!
Składniki na kofty;
4 surowe białe kiełbasy
1 kromka czerstwego ciemnego chleba
1 jajko
1 mała cebula
1 łyżka musztardy
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka posiekanej kolendry
Składniki na grillowane pieczarki;
10 dużych pieczarek
3 łyżki kaszy jaglanej
1/4 papryki czerwonej
3 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz do smaku
odrobina czosnku granulowanego
przyprawa do grilla
Przygotowanie;
Kiełbasę wyciągamy z osłonek, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę, jajko, musztardę i wyrabiamy ręką na gładką masę. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Na końcu wrzucamy kolendrę. Mieszamy. Wkładamy do lodówki aby masa się lekko ścięła.
Przygotowujemy patyki do szaszłyków. Następnie oblepiamy je na około mięsem. Grillujemy z każdej strony po kilka minut.
Kaszę gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy, usuwamy nóżkę. Środek pieczarek posypujemy przyprawą grillową. Kaszę odcedzamy, studzimy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną paprykę i starty żółty ser. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem, Mieszamy. Nadziewamy pieczarki.
Układamy je obok siebie na folii aluminiowej, następnie zawijamy i układamy na grillu. Grillujemy kilka minut.
Podajemy z koftami.
Udanego grillowania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz