Jajka przepiórcze, fioletowe ziemniaki, ogórki kiszone... kilka innych składników i sałatka gotowa!
To co, zapraszam po przepis.
Składniki;
6 jajek przepiórczych
30 dag fioletowych ziemniaków
1 czerwona cebula
5 ogórków kiszonych
pęczek szczypiorku
Sos;
3 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnej musztardy
1 łyżka gęstej śmietany
sól, pieprz do smaku
2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie;
Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki myjemy, gotujemy. Cebule siekamy w drobną kostkę, ogórki kroimy także w kostkę. Jajka obieramy kroimy na połówki, ziemniaki też obieramy kroimy w kostkę. Wszystkie składniki układamy w pucharkach lub w jednym naczyniu. Delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz