poniedziałek, 20 marca 2017

Dorsz pod chlebową kołderką.

Od poniedziałku polecam rybę, wiadomo, że zdrowa ...
A ja jadam ich zdecydowanie za mało...


Składniki;
3 filety z dorsza
sól, pieprz,
2 kromki chleba (bez skórki)
3 łyżki siekanego koperku
10 dag sera feta
2 łyżki masła
 
Przygotowanie;
Dorsza myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na maśle z każdej strony. Do misy blendera wkładamy chleb, ser feta i koperek. Wszystko blendujemy na kruszonkę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzchu wykładamy całą kruszonkę, dociskając aby się dobrze trzymała. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 15- 20 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz