niedziela, 21 sierpnia 2016

Majerankowa ciecierzyca do chrupania.

Dziś mam dla Was pyszną i co najważniejsze szybką przekąskę! idealna do wieczornego chrupania przed tv lub po prostu do piwka ;-)

Do przygotowania przekąski użyłam produktów ze sklepu LIDL POLSKA.


Składniki;
słoik ciecierzycy (do kupienia w sklepie LIDL)
kilka kropli sosu chili ( do kupienia w sklepie LIDL)
sól, majeranek do smaku
2-3 łyżki oliwy z oliwek (do kupienia w sklepie LIDL)

Przygotowanie;
Ciecierzycę należy odcedzić na sitku, Do miski wlać oliwę, dodać przyprawy, dorzucić ciecierzycę i dokładnie wymieszać. Aby kuleczki dokładnie się pokryły ziołami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ciecierzycę. Piec w temp. 180C około 30 min. Do momentu aż się ładnie zrumieni i będzie chrupiąca.
Ciecierzyca ze słoika ma przewagę ponieważ jest gotowa do użycia. Gdybyśmy użyli ciecierzycy z torebki należałoby ją moczyć przez kilkanaście godzin i dopiero gotować.


Smacznego !                                                                                                                         


3 komentarze: