wtorek, 7 czerwca 2016

Wątróbka drobiowa w panierce.

Kto nie lubi wątróbki? są tu tacy?! tą w panierce naprawdę polubicie bo smakuje rewelacyjnie!
Zapraszam!



Składniki;
30 dag wątróbki drobiowej
2 jajka
3 łyżki mąki
3/4 szkl. bułki tartej
mleko do namoczenia wątróbki
sól do doprawienia po usmażeniu
olej do smażenia
 
Przygotowanie;
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy mlekiem i moczymy przynajmniej godz. Po tym czasie odsączamy na sitku. Najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju aż się ładnie zarumieni. Po usmażeniu możemy posypać solą. Dzięki moczeniu w mleku wątróbki są kruche i mięciutkie. Smakują na ciepło jak i na zimno.


Smacznego!

2 komentarze: