czwartek, 4 lutego 2016

Potrawka z drobiowych serc.

Dziś propozycja obiadowa, myślę że lubicie?!
Zapraszam!



Składniki;
50  dag drobiowych serc
3 marchewki
1 cebula
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki śmietany 18%
natka pietruszki
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju

Przygotowanie;
Serca dokładnie myjemy, odcinamy niepotrzebne żyły i tłuszcz. Kroimy na mniejsze kawałki jeśli są duże. Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju, następnie serca oprószyć mąką i dodać do cebuli. Smażyć kilka minut a następnie przełożyć do garnka i zalać ciepłą wodą.
Dodać ziele, liśc laurowy oraz pokrojone w kostkę marchewki. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie potrawkę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody i wlać do potrawki. Posypać posiekaną natką.
Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszami albo z kromeczką chleba.


Smacznego!



;-)

1 komentarz:

  1. Lubię obiady z podrobami, chociaż serca akurat robię rzadko bo nie lubię momentu ich przygotowywania.

    OdpowiedzUsuń