sobota, 23 maja 2015

Sznycle z indyka w paście z suszonych pomidorów i śmietanie

To danie robi się właściwie w 15 min. idealne na niedzielny obiad, szybko a w niedzielne przedpołudnia o to właśnie chodzi. Smacznego!
 
 Składniki;
 
50 dag małych sznycelków z indyka
5 suszonych pomidorów w oliwie
2 ząbki czosnku
sól, pieprz,
150 ml smietany kremówki
2 łyzki oleju
 
Sznycle umyc, nastepnie osuszyć i natrzeć sola,pieprzem a także przecisnietym czosnkiem przez praske i odłozyc na około pół godziny. W tym czasie suszone pomidory przełozyc do wysokiego naczynia i zblendowac na gładką mase. Na patelni rozgrzać olej(ja dałam oliwe z suszonych pomidorów) sznycle dokładnie nasmarować pastą pomidorową i układac na patelni. Chwilke podsmazyc i podlac odrobiną wody, chwilke poddusić. Po tym czasie dodac smietane, do której należy wcześniej wlać trochę gorącego płynu z patelni aby zahartować smietane aby  się nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.

 Sznycelki możemy zajadać tradycyjnie z ziemniakami albo ryzem czy tez kaszą. Wybór zostawiam Wam. A jaką surówkę polecacie do tego mięsa?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz