niedziela, 24 maja 2015

Grillowane banany z imbirem, miętą...

Sezon grillowy w pełni, ale wszyscy grillują kiełbasy i mieso a ja postanowiłam na ruszt rzucić banany. Czyli tropikalnie w polskim wydaniu ;-) Banany oczywiście najlepiej smakują na ciepło ale sami spróbujcie ;-)
 
 
 
 
Składniki na trzy porcje;
 
3 banany
3 kostki czekolady
3 łyżeczki miodu (ja uzyłam syropu z mniszka lekarskiego)
startą łyzeczke świeżego imbiru
1 łyzeczka posiekanej miety
 
Banany naciąc wzdłuż, miód, imbir i mięte dokładnie wymieszać. Skóre delikatnie rozchylić i włozyc do srodka kostke czekolady oraz 2 łyżeczki powstałej mieszanki, należy jąrozprowadzic na całej długości banana. Nastepnie banany zawinąć w folie aluminiowa i ustawić tak aby zawartość z nich nie wypłynęła. Grillowac z kilka minut do momentu rozpuszczenia czekolady. Banay można również przygotować w piekarniku nagrzanym do 180C.
 
 
Smacznego! no i miłego grillowania
 
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz